четвртак, 27. јун 2024.

четвртак, 20. јун 2024.

Aquaworld Resort Budapest: Idealan izbor za letnji odmor i beg od vreline!

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST JEDAN JE OD NAJLEPŠIH SPA HOTELA U OVOM DELU EVROPE, A ZA SRPSKE TURISTE PRIPREMILI SU BROJNE POGODNOSTI I LETNJE AKCIJE! TOKOM NEDELJE AQUAWORLD RESORT BUDAPEST HOTELA, UPOZNAĆEMO VAS SA SVIM SADRŽAJIMA OVOG HOTELSKOG BISERA




Jedan od najboljih regionalnih SPA hotela pripremio je brojne popuste za posetioce iz Srbije, a isto su tako brojni i razlozi zbog kojih mnogi turisti umesto odlaska na more biraju odmor u AQUAWORLD RESORT BUDAPEST hotelu u Mađarskoj.

Kompleks raspolaže sa više otvorenih i zatvorenih bazena sa toplom i hladno vodom, a gostima su na raspolaganju velika hotelska "plaža", bazenski barovi, brojni restorani, zatim više sauna, adrenalinski park, a oni najmlađi svakak0 najviše uživaju u najvećem evropskom spray parku za decu.



Gosti mogu da uživaju i u brojnim tretmanima za regeneraciju tela, ali i u širokoj lepezi masaža. Centar Budimpešte udaljen je nekoliko minuta vožnje od hotela, a gostima je na raspolaganju besplatan šatl prevoz.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=49-P1HHGs9g[/embed]

 

Gosti kojima su preko potrebne dodatne SPA aktivnosti, zadovoljstvo će pronaći u nekom od mnogobrojnih tretmana u wellness centru, u savršenim masažama ili u odlično opremljenoj teretani.

Vrsni kuvari pripremaju brojne nacionalne i internacionalne specijalitete, a gostima su na raspolaganju glavni i restoran u Aquaworld-u. Pored sjajnih jela koje pripremaju domaćini, na brojnim barovima očekuju vas premium pića, alkoholni i bezalkoholni kokteli i razni drugi osvežavajući napici.



PRessSerbia

#Aquaworld, #AquaworldResortBudapest #PRessSerbia #PRessSrbija

уторак, 18. јун 2024.

Kako kupiti stan ili kuću: Koraci i strategije za uspešnu kupovinu nekretnine

Bilo da planirate da uložite kapital u svoj dom ili nekretninu za izdavanje, bitno je da izaberete strategiju koja odgovara vašim krajnjim ciljevima.






Odlučili ste da svoje stambeno pitanje rešite kupovinom stana ili kuće. Šta sada? Prvo što je potrebno da uradite ja da pažljivo birate. Postoje različite metode za posedovanjem sopstvenog krova nad glavom, a svaka ima svoje dobre i loše strane.

 

Bilo da planirate da uložite kapital u svoj dom ili nekretninu za izdavanje, bitno je da izaberete strategiju koja odgovara vašim krajnjim ciljevima.

 

U nastavku slede koraci i strategije koje će vam pomoći da uspešno dođete do željenog doma.

Kretanje cena nekretnina


Tržište nekretnina uvek diktira vrednost, pa je korisno unapred istražiti kako se kreću cene. Dobar početak je pregled ponuda na sajtovima i portalima za prodaju nekretnina, poput portala Moj dom.

 

Ako planirate kupovinu nekretnine u glavnom gradu, imajte na umu da Beograd može biti prilično skup obzirom da je jedan od najprivlačnijih gradova zbog bogatog ekonomskog i društvenog života. Iz udobnosti svog doma možete istražiti celokupnu ponudu stanova u ovom gradu, ali drugim mestima u državi, koje nude oglasi nekretnina za prodaju i izdavanje.

 

Na ovaj način možete pronaći i oglase za kupovinu ili izdavanje vikendica, kuća, poslovnih prostora, placeva i garaža.

 

Nakon što se upoznate sa ponudom, sledeće što bi trebalo da uradite je konsultacija sa agencijom za nekretnine. Agenti su glavni izvor informacija o dodatnim troškovima prilikom kupovine i mogu proceniti da li je cena nekretnine adekvatna u odnosu na trenutnu tržišnu vrednost.

Planiranje i priprema


Investiranje u nekretnine je značajna odluka koja zahteva pažljivo planiranje i promišljanje. Pre nego što krenete sa istraživanjem tržišta i konsultacijama sa agencijama za nekretnine, bitno je da razmotrite kvadraturu i strukturu nekretnine koja vam odgovara.

 

Da biste uspešno investirali na duži rok, razmotrite sledeća pitanja:

  • Koji je vaš budžet?

  • Koliko dugo planirate da ostanete u toj nekretnini?

  • Ako uzimate prvi stan na kredit, kolika je maksimalna mesečna rata koju možete podneti?

  • Da li planirate da proširujete porodicu?

  • Koji tip grejanja bi vam najviše odgovarao?

  • Da li želite da živite u novogradnji, gde možete dobiti povrata PDV-a, ili vam više odgovara šarm starogradnje?

  • Da li planirate da koristite nekretninu za sopstvene potrebe ili nameravate da je izdajete?


 

Odgovori na ova pitanja omogućavaju vam da precizno odredite i uskladite svoje prioritete i ciljeve.

Istraživanje okoline i procena stanja objekta


Sada kada ste blizu ostvarenja cilja da pronađete svoj dom, sledeća stvar je pažljivo istraživanje okoline. Razmislite o blizini prodavnica i škola (ako vam je to bitno), kakva je infrastruktura, kao i koliko je udaljena od vašeg radnog mesta.

 

Preporučuje se da istražite okolinu u različitim delovima dana kako biste ocenili nivo saobraćaja i mogućnosti parkiranja.

 

Važno je takođe pažljivo oceniti stanje zgrade, jer to može značajno uticati na vrednost nekretnine, troškove održavanja i vaš svakodnevni komfor. Pre donošenja konačne odluke o kupovini, korisno je angažovati stručnjaka radi detaljne procene stanja objekta.

 

Takođe, bilo bi korisno da razgovorate sa budućim komšijama. Ukoliko razmišljate o selidbi u drugi grad zbog posla ili ličnih razloga, nije zgoreg ni da detaljno istražite kakve su bezbednosne mere, kolika je naknada za održavanje zgrade i koje su obaveze koje ta naknada podrazumeva.

Pregovaranje o ceni


Kada pažljivo istražite okruženje i analizirate stanje objekta, sledeći korak je pregovaranje o ceni, što će odrediti vašu konačnu putanju ka sticanju novog doma.

 

Poznavanje tržišta omogućava vam da postavite čvrste okvire za pregovore, sa jasnim stavom o iznosu koji ste spremni da platite. Razmislite o eventualnim nedostacima ili potrebnim popravkama koje ste primetili tokom obilaska, kako biste imali argumente za pregovaranje o mogućem spuštanju cene.

 

Važno je biti fleksibilan i otvoren za kompromise. Ako je prodavac nerad da spusti cenu, možete razmotriti pregovore o dodatnim pogodnostima poput uključivanja određenih uređaja ili nameštaja u ukupan iznos.

 

Tokom pregovora, nastojte zadržati smiren pristup i usmerite se na postizanje dogovora koji će biti na obostrano zadovoljstvo. Veština pregovaranja se razvija s iskustvom, pa budite spremni da učite i prilagođavate svoj pristup kako biste postigli željene rezultate i na kraju kupili nekretninu koja vam najviše odgovara.

Zaključak


Kada donesete odluku da postanete vlasnik stana ili kuće, najvažniji korak je pažljiv izbor. Postoje različite metode koje vam mogu pomoći da stignete do željenog cilj, ali je neophodno da ih prilagoditi svojim potrebama. Važno je imati dobar uvid u lokacije u zemlji koje nude perspektivu kako biste doneli najbolju odluku.

 

Definisanje osnova dugoročnog ulaganja je od presudnog značaja, uz postavljanje pitanja o budžetu, životnim planovima, kreditima i drugim okolnostima. Pažljiva analiza okruženja i stanja zgrade uz konsultaciju sa stručnjacima doprinosi donošenju dobrih odluka.

 

Kada pregovarate o ceni nekretnine, gledajte da se fokusirate na postizanje dogovora koji će biti zadovoljavajuć za obe strane, s mirnim pristupom i spremnošću na kompromise kako biste uspešno okončali proces kupovine. Sa pažljivim istraživanjem, strategijskim planiranjem i promišljenim odlukama, put do sopstvenog doma postaje realiniji i sigurniji.

Foto:Pixabey

PRessSerbia

#Kuca, #KupovinaNekretnine, #MojDom, #Nekretnine, #STAN #PRessSerbia #PRessSrbija

Svi na Exit festival: Stižu Baby Lasagna, Burak Jeter, Iniko, Dimaš Kudajbergen, Alison Wonderland i Teya Dora

Na događaju organizovanom za za medije EXIT Fondacija i Turistička Organizacija Srbije potpisali su protokol u kom udružuju snage za povećanje broja stranih turista, posebno mladih.




Protokol je potpisan od 2024. do 2027, sa posebnim akcentom na proslavi 25 godina Exita sledeće godine i događaju Expo 2027 u Beogradu.

Na svečanosti potpisivanja protokola EXIT je najavio i program nultog festivaskog dana . U sredu, 10. jula, Exitova Glavna bina ugostiće šampiona evrovizijske publike Baby Lasagnu, jedne od najvećih umetnika nove generacije Iniko, popularnog Buraka Yetera koji će nastupiti sa jednim od najcenjenijih pevača na svetu Dimašom Kudajbergenom. Njima će se pridružiti i australijska producentkinja Alison Wonderland, kao i pobednica Pesme za Evroviziju Teya Dora. Tom prilikom najveća bina na Petrovaradinskoj tvrđavi dobiće novo ime – Tesla Universe, u čast jednog od najvećih pronalazača u istoriji čovečanstva Nikole Tesle. Njemu u čast, početak ovogodišnje EXIT Starseeds odiseje označiće i specijalni multimedijalni performans "Lords of Lightning" u okviru ceremonije otvaranja.

Na održanoj konferenciji za medije direktorica Turističke Organizacije Srbije Marije Labović naglasila je važnost saradnje Exita i Turističke Organizacije Srbije: "Veliko nam je zadovoljstvo što imamo ovu priliku da jednu dugogodišnju saradnju danas dodatno krunišemo Memorandumom o razumevanju i saradnji sa EXIT Fondacijom. Na velikom smo zadatku a to je da Srbija bude prepoznata kao što bolja turistička destinacija, i mi smo na jako dobrom putu. Ova saradnja baš u ovom trenutku nije slučajna iz još jednog razloga, a to je Expo 2027 koji nam dolazi, a koji za temu ima 'Igraj za Čovečanstvo, muzika i sport za sve', i ona se potpuno uklapa u sve ono što EXIT radi".

"EXIT je do sada čari naše zemlje otkrio stotinama hiljada stranih turista i srpskoj turističkoj privredi doneo 250 miliona evra, a sigurni smo da ćemo bližom saradnjom i u sinergiji sa Turističkom Organizacijom Srbije te sjajne rezultate dodatno nadmašiti. Takođe, ponosni smo što ćemo ove godine na ovako sjajan način obeležiti rođendan Nikole Tesle, našeg i svetskog najvećeg genija", izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Turistička organizacija Srbije (TOS) i EXIT Fondacija udružuju snage kako bi zajedno unapredile turizam i promovisale Srbiju kao atraktivnu destinaciju za mlade. Ciljevi ovog partnerstva uključuju globalnu promociju Srbije, podsticanje turističkog razvoja kroz događaje poput EXPO 2027 i EXIT festivala, kao i razvoj omladinskog turizma. Trogodišnji Memorandum je potpisan u duhu partnerstva i uzajamnog poverenja, s namerom da doprinese prosperitetu turističke industrije u Srbiji.

Sa Petrovaradinske tvrđave Nultog dana EXIT festivala zagrmeće jedan od najvećih hitova 2023. "Jericho", koji donose vodeći umetnici nove generacije i jedinstveni Starseeds – INIKO! Kao svestrani talentovani kantautori, multiinstrumentalisti i producenti, Iniko su se istakli svojim hit singlovima "Caught a Body", "Motion", najsvežijim "Armor" i ranije objavljenom "The King’s Affirmation", koja je postala viralna za samo jedan dan, a njihova rastuća fan baza broji gotovo sedam miliona pratilaca samo na Instagramu i TikToku!

Na Tesla Universe glavnu binu stiže i Burak Yeter, čije pesme broje gotovo milijardu strimova samo na YouTube-u! Među njima su „Happy“, „Tuesday“ – hit svetskih razmera koji je 2017. ušao na listu globalno najšazamovanijih pesama, i megapopularni remiks „My life is going on“. Burak deceniju unazad zavređuje internacionalne pohvale i priznanja muzičke industrije, pa se tako našao mesto i na DJ Mag listi top 100 najboljih DJ-eva sveta! Još uvek pamtimo kako je prošle godine rasplesao desetine hiljada fanova ispred Exitove glavne bine, a ovog jula stiže sa moćnim pojačanjem.

Kao specijalni gost pridružuje mu se Dimaš Kudajbergen, poznat kao „čovek od šest oktava” zbog neverovanog raspona glasa, ali i po izvođenju pesama na čak trinaest različitih jezika, uključujući srpski. Njegov debitantski album dostigao je platinasti status za 37 sekundi, na YouTube kanalu broji gotovo pola milijarde strimova, a neverovatna izvođenja pesama "Greshnaya strast", "Stranger" i "Ave Maria" u šou New Wave pogledana su 70 miliona puta.

Teslin dan 10. jula pojačava i australijska producentkinja, DJ-ica i kantautorka Alison Wonderland sa svojim projektom Whyte Fang, kojim slušaoce i publiku vešto uvodi dublje u svoj unutrašnji svet. Autorka popularnih hitova poput "High", "U Don’t Know", "I Want U", "Church" i "Anything" kroz svoj novi alter ego predstavlja nešto drugačiji, mračniji i eksperimentalniji muzički izraz u pesmama kao što su "Deep End", "333" i "Scream", koji uz moćne vizuale i animacije predstavlja sveobuhvatno i autentično audio-vizuelno iskustvo.

Nulti dan EXIT festivala osvojiće i nedavno najavljeni, beskompromisni pobednik u izboru evropske, ali i svetske evrovizijske publike Baby Lasagna. Pored megahita "Rim Tim Tagi Dim", koji se našao u top pet Global Spotify‘s Viral 50 liste i broji preko četiri miliona pregleda na YouTube-u, Baby Lasagna ima još dve pesme "Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much" i "IG BOI", koje će se naći na debi albumu "Demons & Mosquitos". Pre nego što zakorači na Exitovu najveću binu, nastupiće u svom rodnom gradu Umagu kao jedan od hedlajnera Sea Star festivala.

Pravo sa velike evrovizijske bine stiže i srpska predstavnica Teya Dora, autorka moćne balade "Ramonda". Kantautorka, pijanistkinja, kompozitorka, i producentkinja postala je internet fenomen pesmom "Džanum", koja broji 84 miliona strimova na YouTube-u, može se čuti u dva miliona videa kreiranih na Instagramu i TikToku, a zauzela je i četvrto mesto na globalnoj top-listi najviralnijih pesama na platformi Spotify! Dobitnica je dijamantske ploče u Turskoj, platinaste u Indiji i niza zlatnih u Evropi, a moćnim glasom i muzičkom svestranošću osvaja srca publike širom Evrope i sveta.

Naredno izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom "Probudimo naše supermoći zajedno", biće održano od 11. do 14. jula 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nulti dan, 10. jul, rezervisan za posebni program na Tesla Universe bini.

Četvorodnevne ulaznice po promo ceni od 7.490 dinara i uz uštedu od 40% dostupne su ovde, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online, dok se jednodnevne ulaznice mogu kupiti po ceni od 2.990 dinara i uštedu od 50%. Ulaznice za nulti festivalski dan Day 0, takođe su dostupne na svim regularnim prodajnim mestima.

PRessSerbia/Exitfest

Foto Printsc screen

#BabyLasagna, #Exit, #ExitFestival, #MusicFestival, #NoviSad, #Petrovaradin, #Srbija, #TOS #PRessSerbia #PRessSrbija

Gucci Mane predvodi hip-hop stranu Exit festivala: Rodonačelnik trep muzike stiže na tvrđavu!

EXIT je prošle godine glasno odjeknuo velikom proslavom pola veka hip hopa, zajedno sa njegovim utemeljivačima – sastavom Wu-Tang Clan, a ovog jula festival nastavlja negovanje rima i bitova uz preko 50 predstavnika i predstavnica stare i nove škole nepokolebljivog žanra.




Moćni Gang program predvodi začetnik planetarno popularnog trap pokreta Gucci Mane, a pridružuje se snažna podrška koju čine Amna, Bad Copy, Đorđe, Edo Maajka, Fox, Grše, Helem Nejse, Kuku$, Prti Bee Gee, Sajsi MC, Z++ i niz drugih na čak tri festivalske bine – Tesla Universe, Visa Fusion i, naravno, u opakom epicentru najoštrijih rima i matrica, na Gang Beats bini!

Jedan od najekskluzivnijih nastupa predstojećeg EXIT festivala svakako donosi neprikosnoveni Gucci Mane, rodonačelnik trapa i utemeljivač muzičkog pravca koji je pokorio planetu. Svojim prvim albumom "Trap House" iz 2005. Mane je kumovao celom jednom novom (pod)žanru, a čitav niz njegovih predstavnika ovog jula stiže na Petrovaradinsku tvrđavu!

Na Tesla Universe glavnoj bini nastupiće mlada domaća trap senzacija Đorđe, poznat i kao Klinac, čije pesme beleže preko 50 miliona YouTube pregleda. Među višemilionskim hitovima su „U Sumrak/Svetla“, „Molitva“ i „Nemam mira“, dok pod imenom Đorđe objavljuje album „Borba”. Pridružuje se autentična regionalna senzacija Z++, vlasnik svima omiljenih pesama „kabriolet”, „crno + zlatno”, „Adrenalin” i dobro poznate „Ljeto već je gotovo”, dok pojačanje na glavnoj festivalskoj bini čine i Thicc Boi b2b XO.

Sa omiljene festivalske multižanrovske raskrsnice, Visa Fusion bine, zagrmeće multimilionske rime „Kabadahija”, „Prikaze”, „esi mi dobar”, „Mamma Mia” i „Real Slavs”, jer stiže fantastična petorka regiona – vodeći bosansko-hercegovački reperi Helem Nejse i Edo Maajka, hip hop heroji beogradskog asfalta Bad Copy i predvodnici hrvatske trap scene Grše i Kuku$.

Sav diverzitet žanra tokom četiri festivalske noći oživeće na Gang Beats bini – bitove pojačavaju „Lagana” princeza YouTube Trending liste Amna, nezaustavljivi trap guru Fox, old school velikani:

Prti Bee Gee, ali i prva srpska reperka Sajsi MC, koja predvodi čitav niz predstavnica nove generacije trap i rap zvuka – snažno žensko pojačanje čine Bejbi Motorola x Thea Texxxas, Masayah, Micka Lifa, Mlada Beba, Pretty Loud, Sassja, Tam & Jymenik i Zevin! Pridružuju se Bebi, Faberge, FTP, Gerum, Psihoaktiv Trip, Rie, Rođeni, Rouzi x Jowam, Swana, Viking Krew i Zee x Matej Foltz x Young Dadi!

U utočištu najrazovrsnijeg trap zvuka nastupiće i AV47, Bulch, Don Skarr 13, Em, Funky Guru, Masta, Mejsi, Mitich, Nadya, Dante, Šele, TNG, Amnezija, DJ Kopy, DZI, Fich, Keyri, Kultura, Mai Tai, Sara, Thicc Boi, XO i Yung Bessi.

Naredno izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno“, biće održano od 11. do 14. jula 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz Nulti dan, 10. jul, rezervisan za posebni Starseeds Takeover performans na Tesla Universe bini. Četvorodnevne ulaznice po promo ceni od 7.490 dinara i uz uštedu od 40% dostupne su ovde, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online. U prodaji su i jednodnevne ulaznice, kao i ulaznice za specijalni nulti dan Day 0.

PRessSerbia/ExitFest

Foto Exit Promo

#Exit, #Exit2024, #ExitFestival, #GucciMane #PRessSerbia #PRessSrbija

Exit 2024: Na Dance Arenu stižu Carl Cox, Bonobo, Black Coffee, Sara Landry, Maceo Plex, I Hate Models

Za nešto više od mesec dana, EXIT festival biće centralno mesto okupljanja all-star postave ujedinjene u jedan od najboljih elektronskih line up-a na svetu ove godine.




 U hramu elektronske muzike puteve će ukrstiti zvezde Carl Cox, Bonobo, Black Coffee i Maceo Plex, a sa njima i predvodnici techno i house scene nove generacije I Hate Models, KlangKuenstler, Patrick Mason, Franky Wah, Barry Can’t Swim, Sama’ Abdulhadi i niz drugih. Upravo je objavljeno da, pored ovih impresivnih imena, u petak, 12. jula Argy i Vintage Culture na mts Dance Arenu donose svetsku premijeru svog b2b seta, a iste večeri nastupiće i najtraženiji producentski i DJ dvojac ARTBAT, vodeća producentkinja Indije Avantika, kao i Human Rias i Lanna.

Titani elektronske muzike i virtuozi bitova donose najraznovrsniji milje zvuka i u druge srednjevekovne šance Petrovaradinske tvrđave, pa tako na NSNS Refreshed By Heineken Silver stiže vrhovna predvodnica hard techno zvuka Sara Landry, a na istom mestu pridružuju se vodeći predstavnici andergraund scene Kobosil, Yotto, Helena Hauff, Cassie Raptor, Francis Mercier, Estella Boersma, Henry Saiz, Oguz i mnogi drugi! Žanrovsko šarenilo za vatrene fanove sa najistančanijim ukusom stiže na još tri bine – Together X House by IQOS, Urban Bug i Gaia Trance!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=AzeIYDEthpU[/embed]

Jedno od glavnih pojačanja fantastične postave na mts Dance Areni ove godine svakako je ukrajinski dvojac Artbat. Dokazali su se kao kreatori ukusa moderne dance muzike, a od pre nekoliko dana, odjeknula je i obrada hita legendarnih Chemical Brothers – "Hey Boy Hey Girl", čiji su, ne kriju, veliki fanovi. U Novi Sad stižu nakon što su zagrejali plavu lagunu na Exitovom Sea Star festivalu u Umagu.

Publika će na ovogodišnjem Exitu svedočiti istoriji, jer će se prvi put dogoditi saradnja dva velika imena – Argy i Vintage Culture predstavljaju svetsku premijeru svog b2b seta. Argy je ostavio dubok trag u svetu elektronske muzike, a isti taj svet je u martu ove godine oplemenio izdavši LP "New World". S druge strane, njegov partner na sceni Vintage Culture već 13 godina demonstrira besprekorne sposobnosti miksanja melodic i progressive techna sa retro house prizvucima. Ništa manje se ne očekuje ni od Exitovog vunderkinda, osamnaestogodišnje Lanne koja u Novi Sad stiže nakon što je zapalila atmosferu u čuvenom klubu Hï Ibiza, rame uz rame sa zvezdama kao što su Meduza & James Hype, Ida Engberg i Chelina Manuhutu.

U četvrtak, 11. jula na mts Dance Areni užarene fanove će kroz noć voditi sam sinonim za DJ profesiju, legendarni Carl Cox. Društvo će mu praviti i KlangKuenstler, kao i začetnica palestinskog elektronskog zvuka Sama’ Abdulhadi. Iste večeri, na sestrinskoj NSNS Refreshed By Heineken Silver bini žariće i paliti Yotto svojim progressive house setom, a na isto mesto drugog dana festivala dolaze Kobosil i Estella Boersma sa svojim prepoznatljivim kombinacijama house, techno i indie zvuka.

U prilog tome da je EXIT okupio "creme de la creme" elektronske muzike svedočiće i subota, 13. jul na mts Dance Areni, rezervisana za techno majstora Maceo Plexa, a masu će zapaliti i zvezda nove techno generacije I Hate Models, kao i ekscentrični techno i house mag Patrick Mason. Treći festivalski dan na NSNS Refreshed By Heineken Silver bini obeležiće nastup dobro poznatog Francisa Merciera, a stižu i Awen, Sona i drugi.

Maestralno zatvaranje mts Dance Arene i ovogodišnjeg izdanja festivala u nedelju, 14. jula prirediće producent i DJ koji je rasprodao Madison Square Garden i okitio se Grammy nagradom – Black Coffee. Pre toga, na istom mestu zagrmeće legendarni Bonobo sa svojom unikatnom soničnom fuzijom, Barry Can’t Swim naslikaće dinamični muzički pejzaž svojim gotovo savršeno harmoničnim bass linijama, dok će Carlita doneti zvuke srednjeg Istoka. Poslednjeg dana na NSNS Refreshed By Heineken Silver nastupiće vrhovna mađioničarka hard techno zvuka Sara Landry, a publiku će osvojiti i Helena Hauff.

Pored dve najveće elektronske bine, vatreno će biti i na Together X House by IQOS bini, gde će se smenjivati Alex Wann, Antdot, Apache, Djeff, Fabrizio Marra, Kitty Amor, Maxi Meraki, Mont Rouge, Sasson, Sparrow & Barbossa, Anyushka, Deaf In Mini, Fanatik i Oysha.

Poklonike trance scene na Gaia Trance bini čekaju DJ Aquapipe, DJ Buca, DJ Cheda, Cosmic Dimension Live, DJ Damzah, DJ DaPeace, E-Clip Live, Egon's Embrace Live, DJ Filip Nikolaevic, Imaginarium Live, DJ Lazanya, DJ Manda, DJ Mikica, DJ Mita, DJ Mozza, DJ Pura, Simia Live, DJ Stole, Syned Brain Live i DJ Zarma.

Omiljena mala bina festivala, Urban Bug, ugostiće 2 Much b2b Vein, Hudi b2b Aljoša, Layzie b2b Techa, Migazz b2b Kornwall, Milenko b2b Arnee, Miozz b2b Stefan Jović, Neshud b2b Irkah, Neutron, Needle b2b Hori, Novak, Rade Bađin b2b Poliformat, Runy b2b Mande, S.A.B.R.I. b2b Rikaya, Stameni b2b Mark Aasgier, Teachr b2b Butterfly.eff, THE b2b Zira, Vladimir Aćić b2b Danilo Vladušić, Vladimir Tucakov b2b Bokun, Wise D and Kobe, i Woodie b2b Danijel Kević.

Naredno izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom "Probudimo naše supermoći zajedno", biće održano od 11. do 14. jula 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz Nulti dan, 10. jul, rezervisan za posebni Starseeds Takeover performans na Tesla Universe bini. Četvorodnevne ulaznice po promo ceni od 7.490 dinara i uz uštedu od 40% dostupne su ovde, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online. U prodaji su i jednodnevne ulaznice, kao i ulaznice za specijalni nulti dan Day 0.

PRessSerbia/Exitfest.org

Foto: Copyright Exit Promo

#CarlCox, #Exit, #Exit2024, #ExitFestival, #MusicFestival, #NoviSad #PRessSerbia #PRessSrbija

петак, 7. јун 2024.

Srpska i Srbija udružene oko istog cilja: Razvoj planinskih centara uz zaštitu životne sredine!


Direktor JP Stara Planina Goran Karadžić i direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnajić usaglasili ciljeve. Pomoćnica ministra turizma i omladine Dunja Đenić održala je danas sastanak sa predstavnicima planinskih centara i nacionalnih parkova u Srbiji i Republici Srpskoj, a delegacije su usaglasile buduće ciljeve







Na sastanku je bilo reči o podsticajima za razvoj planinskog turizma u svetlu standarda zaštite životne sredine. Prisutni su se usaglasili da je potrebno više saradnje resornih ministarstava i privrednih subjekata, kako bi brz rast u sektoru planinskog turizma ispratio sve domaće i međunarodne standarde zaštite prirodnih lepota.

Sastanku su prisustvovali i direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić, predstavnik Nacionalnog parka „Kopaonik“ Predrag Šumarac, predstavnik JP „Skijališta Srbije“ Nenad Savić te direktor JP „Stara Planina“ Goran Karadžić.

PRessSerbia




#DejanLjevnajić, #Jahorina, #MinistarstvoTurizmaIOmladine, #OC, #RazvojPlaninskihCentara, #SpResort, #StaraPlanina #PRessSerbia #PRessSrbija

четвртак, 6. јун 2024.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #INFORMER, #Kurir, #Naslovne, #Novosti, #Politika, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija