петак, 31. мај 2024.

Nacionalna Fitnes Asocijacija Srbije odlikovala Miroslava Žikića za izuzetan doprinos

Nacionalna Fitnes Asocijacija Srbije (NFAS) dodelila je zahvalnicu Miroslavu Žikiću za izuzetan doprinos razvoju i promociji bodibildinga i fitnes sporta u Srbiji i svetu.









 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Miroslav Žikić (@miroslavzikic)






Ova prestižna nagrada je priznanje za njegov trud i dostignuća u promociji sporta na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Miroslav Žikić, svetski poznati trener i model, ponovo je nagrađen za svoj izuzetan rad i posvećenost. Njegov doprinos bodibildingu i fitnesu ne samo da je unapredio ove discipline u Srbiji, već je ostavio trag i na svetskom nivou, promovišući zdrav način života i fizičku aktivnost.

Ceremoniju dodele vodio je Branislav Stojanović, predsednik NFAS WFF NABBA, koji je istakao značaj Žikićevog rada i njegovu ulogu inspiracije za mnoge mlade sportiste.
"Miroslav Žikić je primer posvećenosti i izvrsnosti u sportu. Njegov doprinos je neprocenjiv, a ova nagrada je samo mali znak naše zahvalnosti," rekao je Branislav.

Zahvaljujući ovom priznanju, Nacionalna Fitnes Asocijacija Srbije nastavlja da podržava i prepoznaje napore i dostignuća sportista koji rade na promociji zdravlja i kondicije, kako u Srbiji, tako i širom sveta.



 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Miroslav Žikić (@miroslavzikic)






Pored ove nagrade, Miroslav Žikić je u novembru 2023. godine na Svetskom prvenstvu u Berlinu dobio priznanje i zahvalnost za razvoj bodibildinga i fitnesa u svetu.

Ovo prestižno priznanje, dodeljeno na World Championship 2023, WFF NABBA, Berlin, dodatno potvrđuje njegovu ključnu ulogu u unapređenju i popularizaciji ovih sportova na globalnom nivou.



 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Miroslav Žikić (@miroslavzikic)






Foto:Miroslav Žikić /privatna arhiva

PRessSerbiaVeče srpskog turizma, uspeha i emocija: Dodeljena godišnja “321 Srbija” priznanja!

#Bodibilding, #BranislavStojanović, #Doprinos, #Fitnes, #FitnesAsocijacijaSrbije, #Fitness, #MiroslavŽikić, #Zahvalnica #PRessSerbia #PRessSrbija

четвртак, 30. мај 2024.

I humanost i infrastruktura: Milun Todorović gradonačelnik za primer!

Gradonačelnik Milun Todorović svojim predanim radom i vizijom donosi promene koje su transformisale Čačak u moderan i prosperitetan centar.




Pod njegovim rukovodstvom, Čačak je postao sinonim za inovaciju, napredak i kvalitetan život. U prethodnim godinama, Todorović je predvodio realizaciju brojnih velikih i značajnih projekata i investicija koje su postavile temelje za svetlu budućnost svih građana.


 Transformacija infrastrukture

Jedan od najvažnijih aspekata razvoja grada jeste unapređenje infrastrukture. Tokom mandata Miluna Todorovića, realizovani su ključni projekti koji su značajno poboljšali saobraćajnu mrežu i povezanost Čačka sa ostatkom Srbije. Izgradnja autoputa "Miloš Veliki" omogućila je brži i lakši pristup gradu, što je privuklo nove investitore i otvorilo brojne mogućnosti za ekonomski rast.

Pored toga, završena je modernizacija glavnih saobraćajnica unutar grada, kao i rekonstrukcija mostova i ključnih raskrsnica, čime je povećana sigurnost i efikasnost u saobraćaju. Uskoro počinje i izgradnja novih biciklističkih staza i pešačkih zona, što će dodatno poboljšati kvalitet života svih stanovnika.

Ekonomija i nova radna mesta

Pod vodstvom Miluna Todorovića, Čačak je postao magnet za investicije. Otvorene su brojne fabrike i poslovni objekti, što je dovelo do stvaranja novih radnih mesta i smanjenja nezaposlenosti. Uspostavljena je Industrijska zona koja privlači domaće i strane investitore, omogućavajući brzi ekonomski razvoj i poboljšanje životnog standarda.

Jedan od najznačajnijih projekata je otvaranje Tehnološkog parka, koji će postati centar inovacija i razvoja. Ovaj park će privući mlade stručnjake i podstaći razvoj start-up kompanija, čime će Čačak postati lider u tehnološkom napretku u Srbiji.


 Obrazovanje i kultura

Investicije u obrazovanje i kulturu su od suštinskog značaja za budućnost Čačka. Milun Todorović je inicirao brojne projekte koji su unapredili školski sistem, omogućavajući deci i mladima bolje uslove za učenje i razvoj. Izgrađene su nove škole i vrtići, a postojeće obrazovne ustanove su modernizovane.

Kulturna scena Čačka takođe je doživela procvat. Renovirane su kulturne institucije, otvoreni su novi muzeji, Etnografski i Muzej košarke, kao  i galerije, a organizovani su brojni kulturni događaji i manifestacije koje su privukle posetioce iz cele zemlje. Kulturna baština Čačka je sačuvana i unapređena, čime je grad postao centar kulture i umetnosti.

 

Zdravstvo i socijalna briga

Briga o zdravlju građana je prioritet. Pod rukovodstvom Miluna Todorovića, modernizovani su zdravstveni objekti, otvorene su nove ambulante, počela je s radom i magnetna rezonanca,  a do kraja godine planiran je početak izgradnje nove i rekonstrukcija postojećih objekata Opšte bolnice Čačak . Građanima je obezbeđen lakši pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti. Posebna pažnja posvećena je i socijalnoj brizi, kroz programe podrške najugroženijim kategorijama stanovništva.

Gradonačelnik Todorović neprestano je u komunikaciji sa građanima, pokazavši nebrojeno puta spremnost da sasluša njihove probleme i potrebe te im pomogne u njihovom rešavanju. Njegova predanost je evidentna u mnogim inicijativama koje su unapredile životne uslove građana. Primer toga je izgradnja kuće Dejanu Pajoviću i njegovoj nepokretnoj majci Slobodani, čime je pokazao svoju posvećenost socijalnoj pravdi i brizi za najugroženije.


 Gradonačelnik Čačka takođe je obezbedio i stan za samohranu majku četvoro dece, Jelenu Mijailović, čime je još jednom dokazao da je pravi lider koji se brine za dobrobit svih građana. Ovakve inicijative nisu izuzetak već pravilo u radu gradonačelnika Todorovića, koji je svojim radom i predanošću postao simbol nade i napretka za mnoge.


 Svetla budućnost za Čačak

Gradonačelnik Milun Todorović ima jasnu viziju za budućnost Čačka. Planirani su novi projekti i investicije koji će dodatno unaprediti grad i učiniti ga još boljim mestom za život. U fokusu su održivi razvoj, zaštita životne sredine i unapređenje kvaliteta života svih građana.

Među prioritetima je i dodatno unapređenje i širenje sportske infrastrukture, u koju se i do sada konstantno ulagalo, kao i u sportske klubove. U Čačku će, najavio je Todorović, biti izgrađen i zatvoreni olimpijski bazen, što predstavlja ključni korak ka unapređenju sportske infrastrukture. Ovaj projekat će omogućiti sportistima i rekreativcima kvalitetne uslove za trening i takmičenja tokom cele godine, što će dodatno podstaći razvoj plivačkih sportova. Pored toga, bazen će pružiti nove mogućnosti za organizaciju regionalnih i nacionalnih takmičenja, čime će Čačak postati značajan centar sportskih dešavanja.


 Pod njegovim liderstvom, Čačak će nastaviti da se razvija i napreduje, postajući model modernog i prosperitetnog grada. Milun Todorović pokazuje da sa vizijom, posvećenošću i podrškom građana, možemo postići sve ciljeve i zajedno graditi svetliju budućnost za sve stanovnike grada na Moravi.

PRessSerbia

#AleksandarVucic, #Čačak, #ČačakSutra, #Gradonacelnik, #Infrastruktura, #LjubićKej, #MilunTodorović, #Srbija #PRessSerbia #PRessSrbija

Tragedija trudnice na Pešteri! Zima urezala tugu, Vučić i Lajijć probudili nadu u bolje sutra!

Surovi životni uslovi i nepostojanje puta koštali su života jednu trudnicu u mestu Aliveroviće na Pešteri ostavivši njenu decu siročadima, ipak Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić vratili su žiteljima pešterske visoravni nadu u svetliju budućnost!




Iako priča datira iz 1973.godine, kada, usled zime, nesrećnu ženu koja se porađala nisu uspeli dovesti do bolnice, meštani je se i dalje s tugom prisećaju i prepričavaju. Jusuf iz sela Alviroviće, koji je tada imao 13 godina, i dalje oseća tugu kada se priseti plača dece nakon gubitka majke. "Ove zime ovde gore su surove," priseća se Jusuf, pokazujući poslednje počivalište preminule trudnice.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by Husein Memić (@husein.memic)




 Problem puta za stanovnike Pešteri uskoro će postati deo prošlosti. Izgradnja puteva, koja je od životnog značaja za ljude koji žive na pešterskoj visoravni, postaje stvarnost. Država Srbija je izdvojila sredstva za tri ključna putna pravca koja će u potpunosti preporoditi ovaj kraj. Zahvaljujući naporima predsednika Aleksandra Vučića i  Rasima Ljajića, život na Pešteri za Bošnjake i Srbe se menja na bolje, a nada i optimizam ispunjavaju srca meštana.

"Verujem u vlast koja je izabrana. Verujem u ljude koji sad predvode narod i zastupaju interes svih nas sa Pešteri. Svu sreću i uspeh na budućim izborima želim i unapred čestitam pobedu. Bujrum, širokih i raširenih ruku vas čekam," rekao je Jusuf, srećan zbog izgradnje puta koji će značajno poboljšati životne uslove za njega i njegove komšije.

Izgradnja puteva na Pešteru nije samo infrastrukturni projekat, to je simbol nade i napretka za ljude ovog kraja. Sa novim putevima dolazi i bolji pristup zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju i ekonomskim prilikama. Deca će imati sigurniji put do škole, a porodice će moći brže i lakše doći do medicinskih ustanova i drugih osnovnih usluga.

Ovaj projekat predstavlja početak novog doba za Srbe i Bošnjake, za sve ljude koji žive ovom delu naše zemlje. Ujedno, to je i omaž svim onim žrtvama koje su podnosile surovosti ovdašnjih zima, poput nesrećne trudnice čija je priča ostala urezana u kolektivnu svest meštana. Nova infrastruktura ne samo da povezuje mesta, već i srca ljudi, donoseći sa sobom toplinu, sigurnost i veru u bolju budućnost.

Dok radovi na putevima teku planiranom dinamikom, stanovnici s optimizmom gledaju napred, verujući da će ovaj projekat doneti prosperitet i bolji kvalitet života za sve. Na taj način, prošlost preplavljena tugom ustupa mesto svetloj budućnosti, ispunjenoj nadom i novim mogućnostima.

PRessSerbia

Foto: Pexels/Ig

#AleksandarVucic, #Pešter, #Pešteri, #PešterskaVisoravan, #RasimLjajic, #SDP, #Sns, #VUČIĆ #PRessSerbia #PRessSrbija

Dobili put koji ŽIVOT znači: Trudnica je izgubila život u meav

Surovi životni uslovi i nepostojanje puta koštali su života jednu trudnicu u mestu Aliveroviće na Pešteru  ostavivši njenu decu siročadima. Iako priča datira iz 1973.godine, kada, usled zime, nesrećnu ženu koja se porađala nisu uspeli dovesti do bolnice, meštani je se i dalje s tugom prisećaju i prepričavaju. Jusuf iz sela Alviroviće, koji je tada imao 13 godina, i dalje oseća tugu kada se priseti tužnog plača dece nakon gubitka majke. "Ove zime ovde gore su surove," priseća se Jusuf, pokazujući poslednje počivalište preminule trudnice.


Problem puta za stanovnike Peštera uskoro će postati deo prošlosti. Izgradnja puteva, koja je od životnog značaja za ljude koji žive na Pešteru, postaje stvarnost. Država Srbija je izdvojila sredstva za tri ključna putna pravca koja će u potpunosti preporoditi ovaj kraj. Zahvaljujući naporima predsednika Aleksandra Vučića i Rasima Ljajića, život na Pešteru se menja na bolje, a nada i optimizam ispunjavaju srca meštana.


"Verujem u vlast koja je izabrana. Verujem u ljude koji sad predvode narod i zastupaju interes svih nas sa Peštera. Svu sreću i uspeh na budućim izborima želim i unapred čestitam pobedu. Bujrum, širokih i raširenih ruku vas čekam," rekao je Jusuf, srećan zbog izgradnje puta koji će značajno poboljšati životne uslove za njega i njegove komšije.


Izgradnja puteva na Pešteru nije samo infrastrukturni projekat, to je simbol nade i napretka za ljude ovog kraja. Sa novim putevima dolazi i bolji pristup zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju i ekonomskim prilikama. Deca će imati sigurniji put do škole, a porodice će moći brže i lakše doći do medicinskih ustanova i drugih osnovnih usluga.


Ovaj projekat predstavlja početak novog doba za Srbe i Bošnjake Peštera. Ujedno, to je i omaž svim onim žrtvama koje su podnosile surovosti ovdašnjih zima, poput nesrećne trudnice čija je priča ostala urezana u kolektivnu svest meštana. Nova infrastruktura ne samo da povezuje mesta, već i srca ljudi, donoseći sa sobom toplinu, sigurnost i veru u bolju budućnost.


Dok radovi na putevima teku planiranom dinamikom, stanovnici Peštera s optimizmom gledaju napred, verujući da će ovaj projekat doneti prosperitet i bolji kvalitet života za sve. Na taj način, prošlost preplavljena tugom ustupa mesto svetloj budućnosti, ispunjenoj nadom i novim mogućnostima



#PRessSerbia #PRessSrbija

среда, 29. мај 2024.

Ministar Vesić: Do kraja 2026. godine biće završen prvi deo saobraćajnice "Osmeh Vojvodine"

Do kraja 2026. godine biće završena prva deonica brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine”, od Bačkog Brega do Kljajićeva, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da će ta saobraćajnica, koja će ići do Srpske Crnje i biti duga skoro 186 kilometara, potpuno promeniti način života građana na severu Vojvodine i biti najbrža veza rumunskim građanima koji idu prema zapadnoj Evropi.





Vesić je naveo da je ova saobraćajnica prvobitno trebalo da ide do Nakova, sela na samoj granici između Srbije i Rumunije, ali da će s obzirom na to da je sa Rumunima dogovoreno da oni rade svoj deo puta prema Srpskoj Crnji, saobraćajnica ići do Srpske Crnje gde će biti urađen veliki granični prelaz.

- Ova saobraćajnica nije važna samo za razvoj severa Srbije, već će to biti put koji će biti najbrža veza rumunskim građanima koji žele da idu prema zapadnoj Evropi tako da će biti veoma frekventan i značajan za razvoj naše zemlje - rekao je Vesić gostujući na televiziji Prva. Naveo je da će “Osmeh Vojvodine” povezati Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Bečej, Novi Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju čime će, dodao je, sve te opštine biti na mreži naših brzih saobraćajnica i autoputeva.

Vesić je rekao da se u Vojvodini, između ostalog, gradi Fruškogorski koridor koji će biti završen u oktobru 2026. godine. Dodao je da se na tom koridoru rade dva mosta u Novom Sadu - jedan kod Petrovaradina i drugi koji povezuje Bulevar Evrope i Kamenicu. Istakao je da je Fruškogorski koridor veoma značajan jer će potpuno povezati Srem i Mačvu sa Novim Sadom i omogućiti da Ruma, Irig i sva mesta u tom kraju budu mnogo bliže Novom Sadu. Takođe, Vesić je podsetio da se radi i tunel Iriški venac dužine 3,5 kilometara, koji će biti najduži u Srbiji, a koji će ići ispod Fruške gore tako da će putovanje automobilom kroz to zaštićeno područje sa 20 minuta biti smanjeno na pet minuta, što je važno za zaštitu životne sredine.

Vesić je istakao da se u Novom Sadu nikada više nije gradilo i dodao da će se u tom gradu raditi i jedan pešačko-biciklistički most, na temeljima Mosta kraljevicha Tomislava koji je jugoslovenska vojska srušila u ratu 1941. godine.

Osim toga, naveo je da će do kraja godine biti pušten saobraćaj na brzoj pruzi od Novog Sada do Subotice, kao i da je plan da se rekonstruiše banatska pruga, od Pančeva preko Kikinde i Zrenjanina prema Subotici, dužine oko 200 kilometara.

Naveo je da je za to završen projekat i dodao da je plan da se rekonstruiše i pruga Sombor-Vrbas, dužine 53 kilometra, za šta je takođe projekat već urađen, kao i pruga Subotica-Sombor-Bogojevo-Sajlovo-Novi Sad.

- Idemo u rekonstrukciju skoro 400 kilometara pruga u Vojvodini koja se nikada više i bolje nije infrastrukturno razvijala - rekao je Vesić.

Između ostalog, naveo je da će biti izgrađen most koji povezuje Belu crkvu i Braničevo čime će, dodao je, biti povezani južni Banat i Braničevo.

“Omogućićemo Ruminima da mogu da dolaze da posećuju tvrđavu Ram i citav Braničevski okrug i konačno ćemo početi da razvijamo južni Banat”, rekao je Vesić.

Pomenuo je da se trenutno radi obilaznica oko Kragujevca, dužine 22,5 kilometara.

- Mi ćemo produžiti tu brzu saobraćajnicu do Mrčajevaca koja će se tu spajati sa autoputem ‘Miloš Veliki’ tako da će sa tog autoputa, preko Mrčajevaca, direktno moći da se dođe do Kragujevca- rekao je Vesić i dodao da će to biti veza između autoputa “Miloš Veliki” i autoputa “Beograd-Niš”.

Između ostalog, Vesić je naveo da će do oktobra ove godine biti pušten saobraćaj na autoputu “Miloš Veliki”, do Požege, čime će taj autoput biti završen.

Dodao je da će se od Požege raditi dva autoputa - jedan do Boljara, odnosno granice sa Crnom Gorom, kao i 31 kilometar puta od Požege do Mačkata, a kasnije i do Kotromana.

- Time ćemo čitavu zapadnu Srbiju uvezati kroz mrežu atuoputeva i brzih saobrahajnica - rekao je Vesić i dodao da će se, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, raditi i brza saobraćajnica od Nove Varoši prema Dugoj Poljani.

Informer

#GoranVesić, #Smajli #PRessSerbia #PRessSrbija

понедељак, 27. мај 2024.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Danas, #Kurir, #Naslovne #PRessSerbia #PRessSrbija

Zvezdana podrška za biser iz Batočine: Nina Vlajković talentom osvojila kolege!

Nina Vlajković talentom osvaja fanove i kolege - Radiša Trajkovic Đani, Ana Korać, Nadica Ademov, Aleksandra Mladenović, Andreana ČekiĆ podržali su mladu pevačicu Ninu Vlajković koja je svoj talenat pokazala u emisiji “Amidži šou” kod Ognjena Amidžića.






Upravo je domaćin jedne od najgledanijih zabavnih emisija na Pink televiziji otkrio muzičku zvezdu i proglasio je biserom iz Batočine.

I brojne druge javne ličnosti su prepoznale njen kvalitet, pa su je podržali na društvenim mrezma. Oni su podelili snimak iz emisije dok Nina peva hit Aleksandre Prijović.

Nina inače, obožava da peva i čim završi školu posvetiće se muzičkoj karijeri. Trenutno je jedna od angažovanijih pevačica mlađe generacije, a da će daleko da dogura ocenio je Šerif Konjević koji je sa njom otpevao duetsku pesmu na nastupu u beogradskoj kafani, kao i Lepa Brena i Dara Bubamara. Nina je skromna pevačica koja se trudi da se pokaže u najboljem svetlu, a na sebe skreće pažnju talentom i mogućnošću da otpeva i najteže pesme.

PRessSerbia

 

#AmigShow, #AndreanaCekic, #Djani, #NinaVlajković #PRessSerbia #PRessSrbija

Nagrada "Đurin šešir" za 2023. godinu biće dodeljena Grozdani Lučić Lalić



Nagrada se sastoji od Povelje, unikatnog, ručno rađenog šešira po ugledu na onaj koji je nosio Đura Jakšić







Nagrada "Đurin šešir" za 2023. godinu ove godine biće dodeljena književnici Grozdani Lučić Lalić za knjigu poezije "Iz istog smo legla" u četvrtak, 30.maja u Udruženju književnika Srbije.

Ovu nagradu, trinaesti put dodeljuje Fondacija "Spomenica solidarnosti", a sastoji se od Povelje, unikatnog, ručno rađenog šešira po ugledu na onaj koji je nosio Đura Jakšić i bronzanog bareljefa sa Jakšićevim likom, radom vajara Ostoje Balkanskog.

- Entuzijazmom i velikodušnošću znamenitih ljudi i uspešnih preduzeća, lkrajem maja 1967. godine rođena je Fondacija `Spomenica solidarnosti` i od tada je pomagala sve kategorije društva. Ne odustajući od osnovnih ideja koje su nam utemeljivači ostavili u nasleđe uporno je sve pove godine promovisala i promoviše ideju o solidarnosti, najviše sopstvenim delima - saopšteno je iz Fondacije.

Prethodni dobitnici ove nagrade su književnici Miljurko Vukadinović, Nenad Glišić, Miroslav jozić. Srba Ignjatović, Predrag Bajo Luković, Dragan Mraović, Goran Labudović Šarlo, Ivan Lalović, Miloje Dončić, Danilo Jokanović, Vidak M. Maslovarić, Milenko Čurović Kičavski.

Fondacija ovu nagradu dodeljuje na jednoglasan predlog stručnog žirija koji čine Vidak M. Maslovarić , predsednik i članovi dr Vladimir Ilić i Majo Danilović.

Tanjug

 



#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

недеља, 26. мај 2024.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne, #Novosti, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

петак, 24. мај 2024.

Naslovne strana današnjih novina

Ovo su današnje naslovne strane






#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne, #Novosti, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

Goran Karadžić: Snažno protiv rezolucije o Srebrenici i podrška predsedniku Vučiću


Goran Karadžić, član Srpske napredne stranke, otvoreno se usprotivio usvajanju rezolucije o Srebrenici pred Ujedinjenim nacijama.







- 84 PREMA 19 + 68 + 20 = 107 SVE MI DANAS I VIDESMO I ČUSMO!!! NEGO DA LI STE vi NESOJI I IZRODI SVESNI SVOGA PODIZANJA TIH VAŠIH UPRLJANIH ŠAČICA???! NE KAŽE SLUČAJNO NAŠ NAROD ZA TAKVE - ŠAKA JADA, VALA JESTE BAŠ TAKVI!!! - napisao je Karadžić, izražavajući svoje nezadovoljstvo i ljutnju prema onima koji su podržali rezoluciju.

Karadžić je oštro kritikovao one koji su glasali za rezoluciju, nazivajući ih „nesojima i izrodima“ i ističući da su obmanuli čestite ljude svih nacionalnosti i vera. Prema njegovim rečima, ti ljudi nisu svesni istorije i mentaliteta srpskog naroda.

- PREVRĆU vam SE U GROBOVIMA PRECI, JER vi NISTE SHVATILI DA SA TIM OBEĆANIM, ŠTO JE PITANJE DA LI ĆETE I DOBITI, KAKO vam oni "veliki i moćni" OBEĆAŠE, NEĆETE ODNETI U GROBOVE, KAO ŠTO NIKO I NIJE! vama JE BILO MALO I OVOGA ŠTO DO SAD UZESTE OD OBMANUTOG, ALI ČESTITOG I JUNAČKOG I CRNOGORCA, I SRBINA, I BOŠNJAKA, I ALBANCA, I MUSLIMANA, I KATOLIKA, I ROMA... NEMATE VI POJMA NITI ISTORIJU, A NI MENTALITET NAŠEG NARODA!!! - dodao je Karadžić, naglašavajući svoj prezir prema potezima onih koji podržavaju rezoluciju.

Karadžić je istakao ponos svojih predaka i pružio punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- MOJI PRECI I ŠUJO, I NOVICA, I MIRKO, I PETAR, I VUK, ALI I NEMANJA, I SAVO, I ÐORÐE, I MARKO, I LAZAR... SVI SU SPOKOJNI, ALI I PONOSNI NA SVE ŠTO SE DANAS DESILO I ČULO OD STRANE I ČESTITOG, I HRABROG, I U SVAKOM SMISLU REČI - VELIKOG ALEKSANDRA VUČIĆA!!! DANAS JE UŠAO I U SVETSKU ISTORIJU, KAO VOÐA SVOGA SLOBODARSKOG I MIRNODOPSKOG NARODA!!! - kazao je Karadžić.

Na kraju svoje izjave, Karadžić je poželeo zdravlje, mir i blagostanje svim čestitim ljudima i porodicama svih nacionalnosti i vera, te naglasio svoje poštovanje i ljubav prema njima.



- BRAĆO MOJA, VAMA I VAŠIM PORODICAMA: I HUSEINE, I JAŠKO, I NEDŽADE, I MUAMERE, I MEHO, I RASIME, I DRITANE... ŽELIM ZDRAVLJA, MIRA, SREĆE, USPEHA, BLAGOSTANJA... NA MNOGAJA LJETA ZAJEDNIČKOG DRUŽENJA I DA VAM KAŽEM, DA VAS I CENIM, POŠTUJEM I JOŠ VIŠE VOLIM, JER VI JESTE I BILI I OSTALI ČESTITE LJUDINE - PRAVA NAŠA BRAĆA!!!
O NAŠIM IZDAJNICIMA, NEĆU TROŠITI NI REČ!!! - rekao je Karadžić.

Karadžić je završio svoju izjavu citirajući predsednika Vučića:

- „ŽIVELA I POBEDIĆE SRBIJA!!!“

Foto: Privatna arhiva

#AleksandarVucic, #GoranKaradžić #PRessSerbia #PRessSrbija

четвртак, 23. мај 2024.

четвртак, 16. мај 2024.

среда, 15. мај 2024.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

уторак, 14. мај 2024.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

Šareni AVA svet se širi!

Bogat zabavni program, od 16. do 19.maja, od 12h do 20h, uz neizostavne dane kupovine i super popuste.







Na samom početku otvaranja našeg shopping parka, imali smo viziju kaleidoskopa – sveta boja i oblika koji se prepliću i dopunjuju. Ovog maja se taj naš šareni svet dodatno širi – otvaramo nove radnje, stižu nam novi brendovi

Već uigranoj ekipi pridružiće se nacionalni i internacionalni brendovi pažljivo odabrani – za sve ukuse i sve generacije.

Tim povodom pripremili smo i bogat zabavni program, od 16. do 19.maja, od 12h do 20h, uz neizostavne dane kupovine i super popuste.
U četvrtak, 16. maja čekaju vas Inspektor Blaža i kljunovi (19h), sjajni klinci iz projekta Muzika nade (18.30) i defile mažoretkinja (18h).
U petak, 17. maja, je sa nama Habanera kvartet (18h).



U subotu 18. maja čeka vas Muzička radionica i nastup Dizni muzika, Miloš Milovanović sa Miki i Mini, KUD Srpska tradicija i Fenečki biserčići.
U nedelju, 19. maja nastupa KUD Vrčin (12.30h). Posebnu uživanciju smo spremili sa timom Masaža iz bloka – humanitarnu masažu.

A mališane pozivamo da se maskiraju za maskenbal party od 14.00h - 15.00h.


Program će pratiti Bubble House sa balonima za zabavu, kokica bar, photobooth za fotografisanje, a dok deca uživaju, roditelji će imati radionice za njih: „Roditeljstvo kroz Human Design“ sa Draganom Jovanović Kuprešanin, Srećni kristali, nakit „11_11“, „Izborite se sa stresom“ sa Milanom Bošković, predstavljanje knjige “Kolevka” Maje Pavlović, pisanje kao terapija za dušu sa Marijom Zatezalo.

Šareni AVA svet se širi!
Vodimo računa i o zdravlju naših najmlađih, pa ćemo imati „Disanje za decu“ sa Marijom Mitić, i otvoreni čas joge za decu sa Marijanom Ostojić.
Ceo program upotpuniće i brojne besplatne radionice za sve generacije, nastupi dečijih horova, dečije predstave, animatori, klovnovi, pantomimičari, štulaši, face paint…


Čekamo vas u našem AVA šarenom svetu, zajedno sa novim članovima: PEPCO, Terranova, Kigili, Watch, Kafeterija, Fly London, Skakaonica, Zaspavanje, Eglo, Dr. Max, Premium Pet,
Extreme Intimo, Lilly, Barbolini, Bonatti.


Foto: Nenad Ralic / Ilustracija

PRess Serbia






#AvaPark, #Kupovina, #Popusti, #ShoppingCenter, #TržniCentar, #ZABAVA #PRessSerbia #PRessSrbija

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA - Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od nacionalnog značaja na godišnjoj "321 Srbija" manifestaciji održanoj u aprilu, u kategoriji "doprinos razvoju banjskog turizma u Srbiji", dodeljeno je predsedniku opštine Vrnjačka Banja Bobanu Đuroviću.


Banjski ambasador bez premca, Đurović je dao nemerljiv doprinos preporodu ovog banjskog bisera, koji, ne bez razloga, nosi epitet kraljice Banja.


Jedan od najznačajnijih projekata koji se realizuje uz podršku države i porodice Đoković je izgradnja gondole, koja će omogućiti posetiocima da uživaju u novim turističkim atrakcijama na planini Goč. Očekuje se da će ova investicija dodatno obogatiti turističku ponudu Banje, privlačeći goste iz različitih delova sveta.


Letnji amfiteatar Danilo Bata Stojković sa 1700 mesta i spomen sobom slavnog glumca, takođe je jedna od atrakcija banje na čijoj promociji radi upravo Đurović sa svojim timom.



 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




 Očekuje se i otvaranje banjskog tunela koji će biti jedna od novih turističkih atrakcija.

Osim toga, Banja će pred novootvorenog hotela "Kocka" biti bogatija za tri nova hotela visoke kategorije - "Splendor", "Merkur Palas" i "Zepterme", koji uvode nove sadržaje i luksuz kakav se može naći samo u najekskluzivnijim turističkim destinacijama. Početak izgradnje još dva nova hotela sa pet zvezdica, takođe, će podići kvalitet turističke ponude.


Banja je sve češće izbor visokoplatežnih gostiju, ali i domaćin brojnih poslovnih susreta. Izgradnja Moravskog koridora i aerodroma Morava u Lađevcima otvaraju nove mogućnosti za povećanje broja dolazaka stranih gostiju.


Osim toga, kontinuirano se ulaže u infrastrukturu, puteve, fontane, parkove i druge javne površine. Parkovi, lavirinti, vodopadi i sportski tereni izgrađeni su po najvišim standardima, čineći boravak u Banji nezaboravnim iskustvom.


Vrnjačka Banja, sa svojom dugom istorijom lečilišta i tradicijom koja datira još iz perioda cara Konstantina, slavi 1.700 godina od početka korišćenja lekovitih banjskih voda. Ponudu upotpunjuju i ZOO vrt, Japanski vrt, Lavirint park, adrenalin park, sportske hale, tereni izgrađeni po FIFA standardima, Park skulptura, vodopad koji je savršeno uklopljen u prirodni ambijent Crkvenog brda, a iznad svega 60 ha uređenih parkovskih površina u srcu Banje.






 










View this post on Instagram























 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)




 Đurović se, na svečanosti dodele nagrada, održanoj 17.aprila u Beogradu, zahvalio Udruženju "3,2,1 Srbija" na priznanju, ali je istakao da je ono posvećeno celoj zajednici Vrnjačke Banje, koja je zajedničkim snagama doprinela razvoju turizma i unapređenju kvaliteta života svih stanovnika.

I ove je godine višečlani stručni žiri imao izuzetno težak zadatak, s obzirom da su nominovani u kategoriji doprinos razvoju banjskog turizma u Srbiji bili i Dragana Sotiroviski,  gradonačelnica Niš, kao i Vojimir Čarapić, predsednik opštine Kuršumlija, koji su uradili i rade izvrsne stvari i realizuju brojne značajne projekte u lokalnim zajednicama iz kojih dolaze. 


321 Srbija

#321Srbija, #Banja, #BobanĐurović, #VrnjackaBanja #PRessSerbia #PRessSrbija

уторак, 7. мај 2024.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne #PRessSerbia #PRessSrbija