Posetili smo najmlađi muzej čokolade u Beogradu u centru grada i upoznali se sa istorijom ovog posebnog ukusa
Na prvi trenutak stičete utisak da se nalazite u Srednoj Americi, u Nikaragvi, nekoj prašumi ili na dvoru nekog evropskog kralja... Dok hodate ovim hodnicima i obilazite sve ove originalne prostorije koje predstavljaju poreklo kakaa, proizvodnju čokolade i njen dolazak u Evropu, zaista s oduševljenjem posmatrate svaki eksponat, zrno kakaa i sve što je povezano s ovim, do onog najlepšeg dela koji kasnije usledi. Baš tako, posetili smo najmlađi muzej čokolade u Beogradu u centru grada, a i upoznali se sa istorijom ovog posebnog ukusa.
Poznato je da naši pisci vole dok pišu knjige i poeziju, da obiđu ovakva posebna mesta, kako bi inspirisali i sebe i druge novim izdanjima u javnosti. Da li se naša pesnikinja Božica Velousis slučajno ovde našla ili je došla da svoje slobodno vreme iskoristi „slatko“ , ne znamo, ali znamo da je napravila divnu čokoladu od koje je zamirisala cela radionica. Pisci i kuvari nikada ne otkrivaju „tajni“ recept, a na pitanje koja je njena receptura, rekla je:
„Danas sam pravila svoju tablu čokolade i dodala tajni začin, ljubavi i lepote. Divno osoblje mi je malo pomoglo u davanju saveta, ali sam sve sastojke sama odabrala i pomešala sa nečim nežnim, oblikovala i napravila divnu čokoladu od koje je zamirisala cela radionica. Pre nego što probate, želim samo da vam kažem da volite život kao čokoladu. Život je lep i sladak kao čokolada!“
U Muzeju Čokolade će u narednom periodu biti još mnoštvo eksponata posvećenih čokoladi i njenoj proizvodnji! Razvoj Muzeja Čokolade u Beogradu odvijaće se neprestano pred očima posetilaca, a postavka muzeja će biti sve bolja i potpunija.
Koji je omiljeni slatkiš svih generacija?
Čokolada naravno, nju vole svi!
Foto: privatna arhiva
PRessSerbia
#BožicaVelousis, #MuzejČokolade #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар